Adress Bjursätragatan 109, Bandhagen

TELEFON 073-658 62 41

EMAIL info@battrehem.com

Golvläggning

Vi hjälper dig med att lägga ett nytt golv

Vid golvläggning finns det många begrepp att välja bland: parkettgolv, fiskbensparkett, stavparkett, lamellparkett, furugolv och tiljor. Om ni behöver hjälp att välja golv för er så kan ni kontakta oss så hjälper vi er.

Lamellparkett

Lamellparkett är en typ av parkettgolv som är vanlig. Den består av minst två eller flera träbaserade skikt där toppskiktet består av massivt trä på minst 2,5 mm. Det innebär att det går att slipa ett flertal gånger, vilket förlänger livslängden. Ek dominerar som träslag, annars finns även ask, bok, lönn, björk, furu och gran.

Klickgolv

Klickgolv är en populär typ av parkettgolv, som säljs färdiga att klicka i varandra. Det är relativt enkelt att lägga själv. Något man bör tänka på är att ta in golvet några dygn innan golvläggning, i syfte att det ska hinna anpassa sig till luftfuktighet och temperatur i ditt hem.

Stavparkett

Stavparkett finns i olika träslag och dimensioner. Vanligast är parkettgolv i ek, ett populärt val och finns i många hus runtom i landet. Massiva trägolv håller i många år tack vare tjockleken. Stavparkett spikas eller limmas beroende på vilket undergolv som finns. En populär variant av stavparkett är fiskbensparkett, som kan fås vitoljad, mörk eller grå.

Tilja

Tilja innebär att det är längre och bredare än stavparkett. Det handlar alltså om massiva golvplank som finns i olika längder, i vissa fall upp till fem meter. Dessa kan vara både i ädelträ eller furu eller gran.

Golvläggning – olika träslag

En annan sak man kan tänka på är val av träslag. Det finns flera olika träslag att välja mellan: ek, furu, bok, ask, körsbär, mahogny. Här är en beskrivning av några av de vanliga träslagen:

Ek

Ekgolv är ett vanligt val, särskilt vid fiskbensparkett och andra slags parkettgolv. En anledning till att den passar parkettgolv är för att det är elastiskt, slitstarkt och inte för hårt.

Furu

Furugolv är ett något mjukt träslag med god hållbarhet. Den fungerar i massiva trägolv. Det är ljust med en del rödbruna kvistar i det.

Gran

Grangolv påminner om furu till hårdheten, men är något ljusare.

Ask

Askgolv är ljusa och hårda med en vacker struktur som fungerar bra att lackas eller behandlas med vitpigmenterad hårdvaxolja.

Bok

Bok är ett starkt träslag, men lite instabilt. En fördel är att man sällan behöver slipa det. Den fungerar bra i massiva trägolv med breda plankor.

Körsbär

Körsbärsgolv är mer rött till utseendet, tämligen ljust till en början med tunna ådringar. Allteftersom tiden går mörknar det.

Är du intresserad av att lägga ett nytt golv? Kontakta oss här för en offert eller titta på våra priser för golvslipning här.

IMG_7449
6be93454-28c3-4f78-a469-de55db71cfd9
IMG_7623
PHOTO-201-4